مراقبت و نگهداري از سگهاي نژاد چاوچاو – چاوچاو ها مي توانند با محيط هاي مختلف سازگار شوند، از قصر گرفته تا آپارتمان. چيزي که مهم است اين است که حتما داخل خانه و پيش صاحبانشان باشند، نه در حياط. چاوچاو ها هم چنين گرما را به سختي تحمل مي کنند. پس محيط خانه را بايد خشک و خنک نگه داريد.
مثل هر سگ ديگري، سگ هاي نژاد چاوچاو به ورزش و فعاليت روزانه احتياج دارند، تا سالم و شاد باقي بمانند. دو سه پياده روي ساده پانزده دقيقه اي در روز يا يک پياده روي روزانه طولاني براي آن ها کافي است.
اگر خانه تان حياط دارد، دور آن نرده بکشيد. درست است که چاوچاوها اهل پرسه زدن نيستند، اما نرده از آن ها در برابر تصادفات رانندگي يا غريبه هايي که بدون اجازه شما به آن ها نزديک مي شوند يا اذيتشان مي کنند مراقبت مي کند.
تربيت سگ هاي نژاد چاوچاو آسان است، ولي براي راحتي بيشتر مي توانيد از پارک سگ استفاده کنيد. پارک سگ وسيله اي براي آموزش دادن به اوست. نبايد بگذاريد که به زندان سگ تبديل شود. پس سگتان را طولاني مدت درون پارک نگه نداريد.
چاوچاوها را با تشويق و لحن صحبت و کلماتتان تربيت کنيد. هيچ سگي نبايد کتک بخورد، اما اين امر درباره چاوچاو ها مهم تر است. اگر تا وقتي که چاوچاوي شما توله است، به او ياد بدهيد به شما احترام بگذارد، در بزرگسالي با او مشکلي نخواهيد داشت. اگر اجازه بدهيد توله بانمک چاوچاو هر کاري دلش مي خواهد بکند، آن وقت در بزرگسالي اش حتما به مشکل برمي خوريد.
روزانه دو تا دو سه چهارم پيمانه غذاي خشک که بهتر است در دو وعده داده شود.
اينکه يک سگ بالغ چه قدر غذا بخورد به چيز هاي زيادي بستگي دارد، مثل: سن، متابوليسم، اندازه و ميزان فعاليتش. هر سگي نياز ها و شرايط خاص خودش را دارد. آنچه مشخص است اينکه سگي که فعاليت بيشتري داشته باشد غذاي بيشتري مي خورد. در مراکز فروش سگ چاوچاو اصولا توصيه مي شود با دامپزشک صحبت کنيد تا سگ دچار چاقي نشود.
براي حفظ هيکل مناسب چاوچاو، بهتر است در دو وعده به او غذا دهيد و نگذاريد ظرف غذا را هميشه در دسترس او باشد. براي اينکه بفهميد چاوچاوي شما اضافه وزن دارد يا نه از بالا به او نگاه کنيد. بايد بتوانيد دور کمرش را ببينيد. سپس دستتان را، با انگشتان جدا از هم، به پشتش، از بالا تا پايين ستون فقرات، بکشيد. اگر دنده هايش را نمي بينيد، اما آن ها را، بدون اينکه انگشتانتان را فشار دهيد، حس مي کنيد، وزن سگ شما نرمال است. اگر براي حس کردن دنده ها بايد انگشتانتان را فشار دهيد، سگ شما چاق است و به فعاليت و ورزش بيشتري احتياج دارد. اگر دنده هاي او را مي بينيد، کمبود وزن دارد.
موهاي سگ هاي نژاد چاوچاو در دو نوع نرم و زبر است. بيشتر چاوچاو ها موي زبر دارند. مو هاي زبر ضخيم و پرپشتند و مثل پوست خز مي ايستد.
زير اين موهاي زبر، يک لايه موي پرپشتِ نرم وجود دارد. موها دور سر و گردنش، مثل يال شير، پرپشت تر است. دمش هم، به سمت پشتش برگشته است و پوشيده از موست. لايه بيروني موها در چاوچاويي که موي نرم دارد، پرپشت و نرم است و بلندي مو ها در همه جاي بدن يکسان است.
چاوچاو در پنج رنگ ديده مي شود و فرقي ندارد مو هايش نرم باشد يا زبر: قرمز (در طيف هاي مختلف، از طلايي روشن تا ماهوني)، سياه، آبي، دارچيني (از حنايي روشن تا دارچيني تيره) و کرم. چاوچاو ممکن است يکدست به يک رنگ باشد يا دم و يال او کمي روشن تر باشد.
هنگام خريد توله چاوچاو، ممکن است تولهکش ها يا پرورشدهنده ها به شما بگويند که آن چاوچاو رنگ خاصي دارد. بعضي از آن ها مي گويند چاوچاويي که مي فروشند نقره اي، شکلاتي، سفيد يا شامپايني است. گول آن ها را نخوريد.
اين ها فقط اسم هايي فانتزي هستند براي رنگ هاي معمول چاوچاو. يک پرورش دهنده آگاه و منصف، به خاطر رنگ چاوچاو از شما پول بيشتري نمي گيرد. در اين مرکز فروش سگ چاوچاو سعي مي شود تا حد زيادي مشتري درک شود.
سگ هاي نژاد چاوچاو سه بار در هفته بايد شانه شوند. اين کار هم براي سلامت موهاي سگ لازم است و هم اين که موهاي ريختهشده او را جمع مي کند تا به مبل ها و لباس شما نچسبد. آن ها ريزش موي شديد فصلي دارند و در اين زمان بايد بيشتر به موهايشان رسيدگي کنيد. ضمنا برس کشيدن بيشتر موها مانع از اين مي شود که بدن سگتان بو بگيرد.
چاوچاويتان را از همان تولگي برس بکشيد تا به آن عادت کند. براي برس کشيدن چاوچاو شما به يک برس با دندانه هاي فولادي نياز داريد که هم تعداد دندانه ها متوسط باشد و هم قدشان. براي پاهايش به برس نرم تري احتياج داريد و براي موهاي بلند بدنش هم به برس دندانهسوزني نياز داريد. کنار دستتان يک آبپاش براي نمدار کردن موهايش داشته باشيد تا راحت تر شانه شوند. هيچوقت موهاي چاوچاو را وقتي خشک است شانه نکنيد، چون موها مي شکنند. موها را، حتما، تا خود پوست شانه کنيد، وگرنه گره ها و موهاي مرده در تن او باقي مي مانند.
چاوچاويتان را در صورت نياز ماهي يکبار حمام کنيد، مگر اينکه خودش را کثيف کند يا بيرون از خانه فعاليت زيادي کرده باشد که در آن صورت بايد بيشتر حمام برود. از دستمال هاي مرطوب مخصوص براي تميز کردن پنجه سگ نيز مي توانيد بعد از پياده روي استفاده کنيد تا دفعات شستن حيوان در ماه کم تر باشد.
شستن زياد سگ مي تواند باعث خشک شدن پوست حيوان شود و تبعات ديگري نيز با خود داشته باشد. مراقب باشيد که بعد از حمام بهخوبي او را خشک کنيد. هر بار داخل دهان و گوش هايش را معاينه کنيد، تا مطمئن شويد که زخم و عفونت در آن وجود ندارد.
دندان هاي او را حداقل دو يا سه بار در هفته مسواک بزنيد، تا جرم و باکتري از روي آن پاک شود. هر وقت لازم بود، تقريبا ماهي يک بار، ناخن هايش را کوتاه کنيد. اگر موقع راه رفتن صداي برخورد ناخن هايش را با زمين مي شنويد، وقت کوتاه کردن آن هاست. کوتاهي ناخن ها مانع از ايجاد زخم بر پوست سگ مي شود.
درباره این سایت